Ett tidigare liv i förintelsen kan förklara en del

RosewebTidigare liv kan ge svar på förvirrande tankar och känslor som uppkommer till synes utan orsak. Du kan i någon situation bli väldigt rädd, arg eller ledsen utan att förstå varför. Sedan jag började med Regressionsterapi har jag fått svar på många frågor och hjälpt andra att få svar. Det som känns så tryggt med den här behandlingsformen är att du behöver inte uppleva mer än du klarar av för stunden. 

 

Ett av de mest påtagliga tidigare liv jag haft var ett i Polen vid andra världskriget och förintelsen. Det dök upp 2009, efter många års personlig utveckling och arbete med mig själv. Jag hade länge haft en stark känsla av att jag har varit där, men inte fått veta något fast jag mediterade ofta över ämnet. Lösningen kom när jag 2009 var till en terapeut som helt plötsligt fick upp att jag varit pojke i Polen i början av 1940-talet. Dagarna efter var det som om någon spärr släppt och jag mediterade mig igenom livet som polack. Nu var jag tydligen redo att få veta. Jag upptäckte också att flera av mina familjemedlemmar nu, fanns med i min familj då. Det här är vanligt. Vi följs åt, liv efter liv, vi bara byter plats. 

Jag har ända sedan 1970-talet, när Holocaust (Förintelsen) gick som tv-serie i svensk tv, haft en känsla av att jag var med där på nått sätt och då hade jag inte ens börjat tänka på tidigare liv. Mina föräldrar tyckte att jag skulle följa tv-serien för det ”hörde till allmänbildningen” att veta vad som hände under judeförföljelserna under andra världskriget. Under andra avsnittet, när tyskarna brände en synagoga full med judar som hade gudstjänst, ställde jag mig skakande upp och sa att jag klarar inte det här. Sen gick jag ut ur rummet och såg inget mer av den serien.

hyreshuswebNär jag nu mediterade upplevde jag mig själv som pojke, Claus, i Warszawa och hela familjen bodde i ett stort hyreshus i centrum av staden och lägenhetens fönster vätte mot en flerfilig gata. Min pappa var förman på en mekanisk verkstad och min mamma var hemmafru. Vår ekonomi var skaplig, vi klarade oss rätt bra utan större problem. Jag hade en äldre syster, en yngre bror och en yngre syster. Mina betyg i skolan var bra och jag ville utbilda mig till läkare. Så plötsligt, tidigt en morgon kom tyskarna. Bomberna föll och luftförsvaret sköt. (Nu förstod jag äntligen varför jag i mitt nuvarande liv ända sedan jag var liten varit rädd för fyrverkerier!). En bild är väldigt stark, att jag står i ett fönster och ser ner på gatan som är full med stridsvagnar och marscherande tyskar.

streetwebVi försökte leva som vanligt men ett år efter tyskarnas intåg i staden hämtade tyskarna oss. De hade kommit fram till att på någon av mina föräldrars sida, 3 generationer bakåt, fanns judiskt påbrå. Vi bodde 2 år i gettot innan de satte oss på tåget och det sista jag ser i det livet är ”Arbeit macht frei” som står över porten till Auschwitz. Det var strax efter min 18 års dag.

 

Har du upplevt något tidigare liv?

Har du något du undrar över varför du reagerar som du gör vid vissa tillfällen?
Boka tid för regression hos mig.

Vill du utbilda dig till Regressionsterapeut?
Hör av dig till mig om nästa kurs.

Du når mig på lena.ellingsson@lenaellingsson.se
Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: Inner Source

Share →
Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.